Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Lunchconcert Dutch Classical Talent Joost Willemze. In Muziekgebouw

donderdag 16 maart - 12:30

€5,00

De tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice heeft talloze kunstenaars geïnspireerd. In een theatraal concert vertelt Joost Willemze dit verhaal nu op de harp. Zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit de eerste prijzen die hij won bij internationale concoursen. Willemze studeerde naast harp aan het Conservatorium van Amsterdam ook Russisch en Klassieke Talen aan de Universiteit Leiden. In deze voorstelling komen zijn liefde voor muziek en zijn liefde voor de Griekse mythologie samen.

Ook de jury van Dutch Classical Talent legt een link naar de oudheid: ‘Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige, grote klank en heldere virtuositeit.’

Dutch Classical Talent
Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef. De Finale van Dutch Classical Talent is zondag 28 mei 2023 in TivoliVredenburg.

Uitvoerenden
Joost Willemze harp

Programma
Christoph Willibald Gluck Che farò senza Euridice; Dans van de gezegende geesten (Orfeo)
Benjamin Attahir De l’obscurité II
Toru Takemitsu Stanza II
Luigi Rossi Orfeo: Passacaglia per arpa
Johannes Brahms Intermezzo op. 118 nr. 2
Carlos Micháns nieuw werk
Marius Flothuis Pour le tombeau d’Orphée

€ 5,00

Gegevens

Datum:
donderdag 16 maart
Tijd:
12:30
Kosten:
€5,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.