Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Marco Visscher | kernenergie?!

donderdag 10 november - 20:00

Vrijwillige bijdrage

Tussen hoop en vrees: wat kernenergie met ons doet. Moeten we door met kernenergie vanwege de klimaatverandering? Of zullen we ermee stoppen vanwege de risico’s, het afval en de kosten? Het debat wordt scherp gevoerd. Gemoederen lopen hoog op. De één ziet in kernenergie een oplossing voor alles, de ander ziet een duivels kwaad. Het ene kamp is zo bevangen dat het geen wanklank wil horen, het andere is zo beducht dat het geen positief geluid duldt.

Geen andere energiebron of technologie boort zulke diepgewortelde emoties aan. Hoe kan dat?

Het antwoord schuilt in een fascinerend verhaal dat veel eerder begon dan Tsjernobyl, eerder ook dan de atoombom, ja, zelfs eerder dan de ontdekking van radioactiviteit. De angsten en aspiraties die we ook vandaag projecteren op kernenergie bestonden al in onze verbeelding en in oude verhalen, lang voordat we wisten van de kracht in het atoom.

In Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie (uitg. Nieuw Amsterdam) vertelt Marco Visscher dit verhaal aan de hand van krachtige beelden. Van oorlog en vrede. Van bewondering en afschuw. Van verleiding en intimidatie. Van ziekte en genezing. Van hoop en vrees. Een opwarmende aarde met een groeiende wereldbevolking die steeds meer energie gebruikt stelt ons voor belangrijke keuzes. Het is de vraag wat wij met kernenergie doen, maar ook draait het om de vraag: wat doet kernenergie eigenlijk met ons?

Marco Visscher schrijft over energie, milieu en vooruitgang. Eerder schreef hij De energietransitie en was hij co-auteur van Ecomodernisme. Zijn artikelen verschijnen onder meer in de Volkskrant, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer.

Gegevens

Datum:
donderdag 10 november
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorie:

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.