Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Mediamatic | Odor Ludens

donderdag 27 augustus - 20:00

Odor Ludens is de 40e editie van Odorama, ons zintuigelijke onderzoeksprogramma over alles wat de neus bereikt en beïnvloedt. In deze editie gaan we in op de typische geuren van speelgoed en de levendige associaties die we daarbij kunnen hebben.

Met lezingen van curator Frank Bloem, geurhistoricus Caro Verbeek, architect van dierenverblijven Thijs de Zeeuw, healthcare designer Alissa Rees en fetish-kunstenaar Jonathan Ho.

Tijdens deze geurige avond zullen vijf sprekers een interactieve lezing geven over de rol van geur rondom speelgoed. Frank Bloem vertelt over de zoete aardbeiengeur die in de fabriek werd toegevoegd aan plastic speelgoed om het nog aantrekkelijker te maken voor kinderen. Caro Verbeek gaat door op dit verhaal, maar vraagt zich af wat toegevoegde geuren kunnen doen met de onwillekeurige, gendernormatieve associaties die kinderen bij speelgoed krijgen. Alissa Rees probeert er juist door middel van geuren in speelgoed voor te zorgen dat kinderen zich gaan verbinden met de natuur. Thijs de Zeeuw gooit het over een andere boeg en komt praten over het spelende dier en de rol die geur daarbij kan spelen. En Jonathan Ho tenslotte, een ontwerper van fetish speelgoed en darkrooms, vertelt over de manieren waarop geur in een seksuele context kan worden ingezet.

De lezing kun je ook volgen via Instagram Livestream. Om te zorgen dat de fysieke ervaring van het ruiken niet verloren gaat, sturen we graag een sample-kit op met geuren en smaken.

Ook via een livestream bij je thuis met een opgestuurd sample-kit

Tickets
Volle prijs € 12,50 | Student / Kunstenaar / Stadspas € 8,75 | Livestream ticket, inclusief een opgestuurde sample-kit 12,50 (incl. 1,- administratiekosten).

 

Gegevens

Datum:
donderdag 27 augustus
Tijd:
20:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Mediamatic
Dijksgracht 6
Website:
www.mediamatic.net
  • Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden