Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Medicijn voor de natuur. Discussie in Pakhuis de Zwijger

18 december 2023 om 20:00

Gratis

Deze week in de krant: een paginagrote advertentie van 350 boswachters die alarm slaan. 90% van de natuurgebieden in Nederland staat er slecht voor. De cijfers zijn alarmerend: de afgelopen 25 jaar verdween meer dan driekwart van alle insecten en liefst 85% van alle planten en dieren.

Deze zomer werd de Europese natuurherstelwet aangenomen onder het motto: “de natuur is ziek, de Natuurherstelwet is het medicijn.” Hierin staat onder meer een verslechteringsverbod voor alle natuurgebieden waardoor uitstoot nabij natuur de facto verboden wordt. De juristen van Mobilisation for the Environment (bekend van de stikstof-rechtszaken) slijpen de messen al, zij krijgen er een heel nieuw wapenarsenaal bij. Komt ons dichtbevolkte land economisch helemaal op slot te zitten? Hoe kan dit voorkomen worden zonder dat de natuur wederom de dupe is? En welke rol heeft de financiële sector in dit verhaal? We onderzoeken het met natuurorganisaties, boeren, burgers en bankiers.

Gegevens

Datum:
18 december 2023
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.