Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Mehmet Polat Quartet in Splendor

dinsdag 24 januari - 20:15

€15,00

Mehmet Polat is een meester udspeler, componist, ensemble leider en solist die inmiddels vele internationale tours op zijn naam heeft staan. Van Afrika tot India, Perzië tot de Balkan, van modern tot jazz, hij combineert verschillende muziekstijlen met zijn Alevi-spirituele, Anatolische volks- en Ottomaans klassieke muziekachtergrond.

Via improvisatie, eigen composities en zijn blik op de verscheidenheid van muziekstijlen is Mehmet constant op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie. Na vele jaren van onderzoek, heeft hij een eigen techniek ontwikkeld om verder te kunnen kijken dan de beperkingen van zijn eens zo traditionele instrument.

Met zijn nieuwe techniek voor de linkerhand speelt hij meer moderne en verder ontwikkelde muziekstukken. Ook heeft hij een eigen ud ontwikkeld met twee extra bassnaren om de reikwijdte en functie van zijn instrument te vergroten.

Samen met drie fantastische jazz muzikanten vormt hij Mehmet Polat Quartet. Dit kwartet speelt Mehmets muziek in een jazz setting. Binnenkort zullen zij hun nieuwe album ‘Embodied Poetry’ opnemen. Voordat gaan ze opnemen, spelen ze een album try-out in Splendor.

Gegevens

Datum:
dinsdag 24 januari
Tijd:
20:15
Kosten:
€15,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Splendor
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
Amsterdam, 1011 LX
Site:
https://splendoramsterdam.com

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.