Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Misha Mengelberg & Louis Andriessen: Goede Maten. In het Bimhuis

woensdag 5 juni om 20:30

€25,00

Vandaag viert het Bimhuis met een bont gezelschap musici de geboortedagen én de blijvende nalatenschap van twee reuzen van de hedendaagse muziek: Misha Mengelberg (5 juni 1935 – 3 maart 2017) en Louis Andriessen (6 juni 1939 – 1 juli 2021). Beide bevriende componisten en improvisatoren hebben niet alleen de Nederlandse muziek opgeschud, maar over de hele wereld hun sporen nagelaten. Een ode aan Mengelberg en Andriessen in een avond vol vindingrijkheid en vriendschap.

Reken op verrassingen in geschreven en uit de lucht geplukte noten en haal muzikale herinneringen op in het steeds weer nieuwe nu. Met onder anderen het geduchte ICP Orkest met Han Bennink, Guus Janssen en Michael Moore, plus Gerard Bouwhuis, Claron McFadden, Kluster5, Tomoko Mukaiyama, Joanna MacGregor, Felicity Provan, Oscar Jan Hoogland en Benjamin Herman. Vanavond is ook de presentatie van het Louis Andriessen Platform: een rijk opgetuigde digitale schatkamer en interactieve bron van informatie over deze geruchtmakende componist.

Uitvoerenden
ICP Orchestra:
Mary Oliver viool
Ab Baars saxofoon, klarinet
Joost Buis piano
Michael Moore saxofoon, klarinet
Guus Janssen piano
Han Bennink drums
Ernst Glerum contrabas
Claron McFadden zang
Gerard Bouwhuis piano
Tomoko Mukaiyama piano
Joanna MacGregor piano
Oscar Jan Hoogland piano, elektrisch clavichord
Benjamin Herman altsaxofoon
Felicity Provan trompet
Kluster5

€ 25,00 | € 21,00 reductie

Gegevens

Datum:
woensdag 5 juni
Tijd:
20:30
Kosten:
€25,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Bimhuis
Piet Heinkade 3 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.