Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Mountain Eye | ‘First Become Ashes’ album release show

vrijdag 11 november - 20:00

€15,00

Mountain Eye, opgericht in Amsterdam in 2017, heeft het alternatieve metalgeluid eigen gemaakt. De band gebruikt de verschillende muzikale achtergronden van haar leden om een uniek geluid te creëren met alternatieve metal als kern. Onverwachte invloeden uit genres als folk, ambient en elektronische invloeden zorgen ervoor dat geen nummer hetzelfde klinkt. De groep heeft het podium gedeeld met bands als Megaherz en InVisions.

Hun debuutalbum ‘Roads Uncharted’ werd uitgebracht in 2019. Roads Uncharted werd positief ontvangen door de metalgemeenschap, en is ondertussen al meer dan één miljoen keer gestreamd. In 2021 bracht de band de singles ‘Watershed’ en ‘Synopsis’ uit, te horen in de officiële Spotify playlists ‘New Blood’ en ‘The oTHERS’.

In oktober 2021 tekende Mountain Eye bij het Amerikaans-Australische Crusader Records onder de paraplu van Golden Robot Records. Onder dit label bracht Mountain Eye de singles ‘My Last Winter Trail’ en ‘IME’ uit, die op de officiële Spotify-playlist ‘Rauwe Kost’ stonden. De vijfde single ‘Event Horizon’ werd erg goed ontvangen, en is op officiële Spotify playlists terecht gekomen als ‘All New Metal’, ‘New Music Friday NL’ en ‘Weekly Wire’ van Loudwire.

Op 9 September bracht de band hun tweede album ‘First We Become Ashes’ uit. Het album is erg goed ontvangen door zowel de fans als door de pers, en de single ‘9 Knives’ werd uitgekozen voor de officiële Spotify playlist ‘All New Metal’. Hun show op 11 november bij ons staat in het teken van de release van het nieuwe album.

Support: Frontstreet
Frontstreet is een rap-metal band die is opgericht in 2015. In september 2017 bracht het vijftal het debut album ‘Reality Check’ uit. Inmiddels in het album bijna een miljoen keer gestreamd. De band heeft onder andere samen gespeeld met een paar grote metalbands als Limp Bizkit, Crazy Town, Hollywood Undead, Hacktivist, Dope D.O.D. en Fleddy Melculy.

 

Gegevens

Datum:
vrijdag 11 november
Tijd:
20:00
Kosten:
€15,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Q-Factory
Atlantisplein 1 1093 NE
Site:
q-factory-amsterdam.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.