Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Moving On | Synthetic Disjunctions

donderdag 18 november - 20:30 tot 22:30

€16,00

Elisa Zuppini is een oorspronkelijk Italiaanse choreograaf en dansmaker. Ze studeerde af aan de SNDO- School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam, waar ze momenteel gevestigd is.
Elisa begon op jonge leeftijd met dansen en werd altijd gedreven door een niet aflatende passie voor de kunstvorm van dans en het generatieve filosofische aspect ervan. Tegenwoordig articuleert haar choreografisch onderzoek rond noties van relationele beweging en materialiteit in relatie tot het lichaam en zijn affectieve dimensies. Ze is geïnteresseerd in het lichaam als een transformatieve technologie waarmee we mogelijk toegang krijgen tot nieuwe (of verloren) percepties van de werkelijkheid en die van relationaliteit.

In 2016 werd ze bekroond als Jong Talent in Choreografie van OpenFlr, Florence (IT), in 2018 won ze de beurs voor het Danceweb residency-programma bij Impulstanz in Wenen (AT). Sinds februari 2019 is ze een van de ondersteunde artiesten van dansgezelschap ICK Amsterdam en in datzelfde jaar werd ze een van de leden van Jacuzzi, een samenkomst van Amsterdamse choreografen. Sinds 2018 werkt Elisa langdurig samen met danser en performer Federica Dalla Pozza, artiest en dramaturg Bruno Listopad en dj en producer James Whipple (M.E.S.H.).

Plein Theater biedt graag de ruimte aan dans, performance en experiment. In onze visie geven wij talentvolle makers de kans om zich te ontwikkelen en te presenteren. Daarom zijn wij met veel enthousiasme een samenwerking gestart met ICK Artist Space (waarin Dansmakers in is opgegaan per 2021)! Het productiehuis voor dans ICK Artist Space ondersteunt de ontwikkeling van jong choreografisch talent. Zij dragen avontuurlijke programmering aan van een nieuwe generatie makers voor een maandelijkse dansavond in Plein Theater: Moving On!

Met Moving On! wil Plein Theater verdergaan als presentatieplek voor hedendaagse dans en als stepping stone fungeren voor nieuwe, talentvolle makers.

Gegevens

Datum:
donderdag 18 november
Tijd:
20:30 tot 22:30
Kosten:
€16,00

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.