Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Mozart meets Ligeti. In het Muziekgebouw

zaterdag 23 september om 20:15

€47,00

Het Franse orkest Les Siècles van dirigent François-Xavier Roth is uniek in de wereld. Het speelt net zo makkelijk barok als hedendaags, en alles ertussenin. Eerder verraste Les Siècles met een programma met werken van Lachenmann en Mozart. Nu combineren ze Mozart met Ligeti en keren ze terug met twee geweldige topsolisten, violiste Isabelle Faust en pianist Alexander Melnikov. Elk werk speelt het orkest op instrumenten uit de tijd waarin het werd geschreven. Zo klinkt ieder stuk als nieuw.

Met dit concert memoreert Les Siècles dat het 100 jaar geleden is dat Ligeti werd geboren. Al ligt de combinatie van de twee componisten niet echt voor de hand, de fijne klanknevels van Ligeti’s Kammerkonzert gaan echter wondermooi samen met Mozarts geliefde Pianoconcert nr. 23 met daarin het aangrijpende langzame deel, waarin droeve melancholie in onvergankelijke schoonheid transformeert.

Uitvoerenden
Les Siècles
François-Xavier Roth dirigent
Alexander Melnikov piano
Isabelle Faust viool

Programma
György Ligeti Kammerkonzert
György Ligeti Vioolconcert
Wolfgang Amadeus Mozart Pianoconcert nr. 23
Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie nr. 35

€ 47,00 / € 37,50 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 23 september
Tijd:
20:15
Kosten:
€47,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.