Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Muziek | Lieder ohne Worte | Cello Octet Amsterdam

zaterdag 26 maart - 15:00

€37,00

‘Dit cello-octet is goud waard,’ juichte Arvo Pärt in 2008, en wilde dat hij het Amsterdamse ensemble tien jaar eerder had ontdekt. Inmiddels werkten de Estse grootmeester van het ‘holy minimalism’ en Cello Octet Amsterdam al meer dan tien keer samen. In 2015 was Pärt drie dagen in Nederland om de cd-opname voor te bereiden waarop het programma van vanmiddag gebaseerd is. Pärt componeerde of bewerkte de stukken speciaal voor het Cello Octet Amsterdam.

Heel bijzonder is de versie die Pärt maakte van zijn koorwerk Sieben Magnificat-Antiphonen (1988|1991). De unieke klank van het Cello Octet Amsterdam, ‘zo rijk aan boventonen’ en met ‘een onuitputtelijk potentieel aan cantilenen’, aldus Pärt, inspireerde hem tot deze ‘Lieder ohne Worte’. Ze worden ook wel O-Antiphonen genoemd, omdat de oorspronkelijke teksten allemaal met ‘O’ beginnen. Het Cello Octet Amsterdam werd in 1989 opgericht en verzorgde sindsdien meer dan zeventig wereldpremières van prominente componisten als Pärt, Sofia Goebaidoelina, Pierre Boulez, Terry Riley en Philip Glass.

Uitvoerenden
Cello Octet Amsterdam:
Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker, Sanne van der Horst

Programma
Arvo Pärt Solfeggio
Arvo Pärt Silouan’s Song
Arvo Pärt Da pacem Domine
Arvo Pärt Psalom
Arvo Pärt Missa brevis
Arvo Pärt Summa
Arvo Pärt O-Antiphonen
Arvo Pärt Pari intervallo

€ 37,00 | € 29,50 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 26 maart
Tijd:
15:00
Kosten:
€37,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.