Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Muziek | Maarten Engeltjes + Andreas Scholl + PRJCT Amsterdam

zaterdag 30 april - 20:15

€43,00

Een vreugdevolle ontmoeting van twee grote countertenoren. Maarten Engeltjes ziet zijn wens in vervulling gaan in dit duo-programma met zijn grote voorbeeld en leermeester Andreas Scholl. Samen met de man die de countertenor definitief op de kaart zette, zingt Engeltjes de countertenorduetten van Henry Purcell. De Engelse componist maakte van zijn duetten een even vrolijk als melancholisch feest. Een heerlijk huiskamerconcert van twee zingende vrienden.

Andreas Scholl steeg op Goede Vrijdag 1993 in Parijs boven zichzelf uit, toen hij op het laatste moment René Jacobs verving als countertenor in de Johannes Passion. Het gevolg: een grote internationale carrière en een stemtype dat eindelijk weer echt serieus werd genomen. Nu, zo’n vijfentwintig jaar later, staat Scholl nog steeds aan de top en leidt hij de huidige generatie uitblinkers zoals Maarten Engeltjes op.

Programma
Maarten Engeltjes countertenor
Andreas Scholl countertenor
PRJCT Amsterdam
Frans van Deursen verteller

Programma
Duetten voor twee countertenors van Henry Purcell (Sound the trumpet, Cold Song, Music for a while, In vain the am’rous flute, Sweeter than roses, Fairest Isle) en andere werken van Henry Purcell en John Blow.

€ 43,00 | € 34,50 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 30 april
Tijd:
20:15
Kosten:
€43,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.