Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Muziek | Sorrindo | Vrijburcht Theater

zondag 18 september - 16:00

€10,00
is een ensemble van inmiddels 14 ervaren en toegewijde musici in een bijzondere, gevarieerde bezetting. Er is een klassiek strijkkwartet, een houtblazersgroep (een klarinet, saxofoons /fluiten), een koperblazerssectie (trompet/flügelhorn en trombone) en een samba-kwartet (piano, gitaar, bas, drums).

KLANKKLEUREN
Deze samenstelling maakt dat Sorrindo kan klinken als een klassiek ensemble, als een jazz bigband en als een samba orkest. De dynamische mogelijkheden gaan van fluisterzacht tot stevige power. De muziek haalt een waaier van klankkleuren uit het orkest. Dat vraagt de heel diverse muziek van de Braziliaanse componist Hermeto Pascoal dan ook. Er zijn heel swingende maar ook complexe ritmes, rauwe en zoete harmonieën. Sorrindo is steeds verrassend.

HERMETO PASCOAL
Sorrindo legt zich volledig toe op de muziek van Hermeto Pascoal die in Brazilië een grote nationale bekendheid heeft. Al sinds de jaren zestig schrijft hij met onovertroffen energie nieuwe muziek die hij ook zelf uitvoert met zijn groepen over de hele wereld. Hij maakte platen met internationale artiesten als Miles Davis, Airto Moreira en Elis Regina. Hermeto promoot de uitvoering van zijn muziek door anderen bovendien, o.a. door het toegankelijk maken van zijn composities. Sorrindo’s missie is om de muziek van Hermeto toegankelijk te maken voor een groter publiek. ‘Sorrindo’ is Portugees en betekent ‘glimlachend’.

Gegevens

Datum:
zondag 18 september
Tijd:
16:00
Kosten:
€10,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Theater Vrijburcht
Jan Olphert Vaillantlaan 143 1096 XZ
Site:
www.theatervrijburcht.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.