Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Muziek | Studio Shap Shap

zondag 17 april - 20:30

€15,00

De Nigerese groep Studio Shap Shap creëert een opzwepende vibe die iedereen aan het dansen krijgt. Met samples van stad en land, percussie en elektronische klanken en zang willen ze het hedendaagse Niger laten horen. Muziek vormt de gemeenschappelijke taal voor de band. De leden zijn van verschillende afkomst en generaties.

Twee bandleden speelden in een van de meest geliefde bands in Niger: Mamar Kassey. Percussionist Maï Douma speelde met Mamane Burka en bespeelt zijn douma (drumset) met een buitengewone voettechniek. In 2016 bracht Studio Shap Shap hun eerste album uit, Chateau I, vernoemd naar de wijk waar ze elkaar ontmoetten. Op dit album, live opgenomen, vermengen de musici klanken van traditionele instrumenten (douma, talking drums, kindé, molo, komsa, etc.) met bas, piano, omgevingsgeluiden, kippen, stadsgeluiden en elektronische samples.
Tijdens hun tour door Europa in 2018 oogstten ze veel lof en succes:

‘De grootste verrassing voor ons was Studio Shap Shap. Deze band wordt wel eens vergeleken met Staff Benda Bilili, of zelfs met Konono No 1’ (MusicZine, België, augustus 2018)

‘Studio Shap Shap is een smakelijke verrassing van het festival […] de muziek van Studio Shap Shap, voortreffelijk, licht en vol frisheid’ (Midi Libre, Frankrijk, september 2018)

Uitvoerenden
Maï Douma kalangou (talking drum), douma (set van 2 drums)
Arobasse bas
Ousselni molo (3-snarige luit), komsa (2-snarige luit)
Popo kindé (harp)
Sakina piano, balafoon, elektronica

€ 15,00 | € 12,00 reductie

Gegevens

Datum:
zondag 17 april
Tijd:
20:30
Kosten:
€15,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.