Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Muziek | Hawijch Elders | Lunchconcert Dutch Classical Talent

donderdag 31 maart - 12:30

€5,00

Hawijch Elders brengt een ode aan de virtuoze viool vanaf de barok, via de romantiek en de neo-klassieke periode tot het heden. Om alleen op het podium te gaan staan met je viool en de muziek van vioolgiganten: dat vergt talent, moed en karakter. En dan te bedenken dat Hawijch Elders, voormalige concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest, eerder al de Tweede prijs én de Publieksprijs won in de finale van het Oskar Back Concours.

In dit programma laat Hawijch Elders de lange traditie van haar instrument horen, van Bach tot Hindemith. Maar tradities zijn er ook om telkens nieuw leven in te blazen. Vandaar dat het programma ook een nieuwe opdrachtcompositie bevat, met uiteraard het nodige virtuoze vuurwerk. De jury over Hawijch Elders: ‘Technisch en muzikaal subliem. Wat een lef om de vioolvirtuoos Paganini zo uit te dagen! Een ontwapenende en verhalende violiste met een indrukwekkende klank. Met gemak vult ze in haar eentje de zaal.’

Dutch Classical Talent
De Dutch Classical Talent Tour en Award staan garant voor een sneakpreview van de meest interessante musici van morgen. Musici die zijn geselecteerd voor dit traject beheersen hun instrument niet alleen tot in de puntjes, maar zijn zonder uitzondering ook eigenzinnige podiumkunstenaars met verrassende programma’s. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs: Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om er enkele te noemen.

€ 5,00

Gegevens

Datum:
donderdag 31 maart
Tijd:
12:30
Kosten:
€5,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.