Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Mythen en fantasie | Maria + Nathalia Milstein

donderdag 11 maart - 20:00

Gratis

De zussen Milstein veroveren de internationale podia. Zowel live als op cd onderscheiden zij zich door voortreffelijk spel en een bijzondere, vaak thematische repertoirekeuze. Hun laatste cd, Ravel Voyageur (2019), kreeg een Diapason d’Or met de toelichting: ‘Het resultaat is een universum van nieuwe klankrijkdom en resonanties uit een andere wereld.’ Ook de mythen en fantasieën in dit onalledaagse programma, zoals de preludes van Claude Debussy, verklanken een andere wereld.

Karol Szymanowski schreef zijn drie Mythes tijdens de Eerste Wereldoorlog: het zijn originele en hoogst expressieve stukken die verfijnde virtuositeit paren aan een sprookjesachtige sfeer. Leoš Janáček componeerde zijn Vioolsonate aan het begin van dezelfde oorlog, na een incubatietijd van maar liefst 35 jaar – het is rijpe, betekeniszwangere muziek. In Franz Schuberts Fantasie zijn viool en piano volstrekt gelijkwaardig: een betoverend werk met een zweem van melancholie dat de hoogste eisen stelt aan de uitvoerenden.

Gegevens

Datum:
donderdag 11 maart
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.