Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Nachtelijk college | Vleesetende planten

21 oktober 2021 - 20:00

€15,00

De beroemde Britse bioloog Charles Darwin haalde met zijn boek “Insectivorous Plants” de vleesetende plant uit het rijk der fabelen. In zijn plantenkas deed hij uitvoerig onderzoek naar zonnedauwtjes, venusvliegenvallen en andere groene carnivoren. Hij beantwoordde de vragen hoe en waarom dergelijke planten verslingerd zijn aan vleeseten. Normaal doen dieren zich tegoed planten. Maar vleesetende planten draaien deze rollen om. Darwin onderzocht hoe deze planten hun prooi verleiden vangen en verteren. Tegenwoordig komen we vleesetende planten niet alleen tegen in het wild of de botanische tuin maar ook op onze eigen vensterbank.

Over de spreker
Norbert Peeters staat bekend als ‘Botanisch filisoof’. Hij studeerde archeologie en wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden. Als botanisch filosoof schrijft Peeters op het raakvlak van filosofie en botanie. Hij schreef onder meer: Botanische revolutie: de plantenleer van Charles Darwin (2017). Peeters neemt je tijdens deze lezing mee in de verslindende wereld van de vleesetende planten.

 

Gegevens

Datum:
21 oktober 2021
Tijd:
20:00
Kosten:
€15,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2A, 1018 DD
Site:
www.dehortus.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.