Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Nanook of the North (1922) | New European Ensemble. In Muziekgebouw

woensdag 1 maart - 20:15

€31,00

Als etnografisch epos over het harde en heroïsche leven van een Inuit-familie in het Canadese Noordpoolgebied weet deze oervader van de documentaire nog altijd mateloos te boeien. De score van Timothy Brock, specialist in orkestrale muziek bij zwijgende films, refereert aan muziek uit de periode waarin Nanook of the North werd gemaakt en wordt live uitgevoerd door het New European Ensemble.

Hoewel de film is gebaseerd op het dagelijks leven van de Inuit, zette documentairemaker Robert Flaherty veel in scène. Soms legde hij zelfs gebruiken vast die voor de toenmalige generatie al grotendeels tot het verleden behoorden, zoals de jacht met harpoenen in plaats van geweren. Om ook binnenscènes te kunnen filmen, bouwde de lokale crew een speciale iglo, die aan één kant werd opengehakt om zonlicht binnen te laten.

Echoes of Nothing
Maandelijks randprogramma i.s.m. Conservatorium van Amsterdam
Geïnspireerd door de quote ‘Every something is an echo of nothing’ van componist John Cage cureren drie studenten van het Conservatorium van Amsterdam (Dániel Bolba, Agostinho Sequeira en Vizma Zvaigzne) een eigen concertserie.

Maandelijks zijn er bijzondere out-of-the-box miniconcerten in de entreehal van het Muziekgebouw en 4’33 grand café, vooraf en|of na afloop van het concert in de Grote Zaal. De miniconcerten reflecteren op concerten uit de programmering in de Grote Zaal en bieden een nieuw perspectief op de concertervaring.

Uitvoerenden
New European Ensemble

Programmaa
19.45 uur | Entreehal | Voorprogramma Echoes of Nothing
20.15 uur | Grote Zaal| Hoofdprogramma
Nanook of the North (1922), documentairefilm van Robert J. Flaherty met muziek van Timothy Brock

€ 31,00 | € 25,00 reductie

Gegevens

Datum:
woensdag 1 maart
Tijd:
20:15
Kosten:
€31,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.