Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Nationale Holocaustherdenking

maandag 31 januari - 11:10

Het Nederlands Auschwitz Comité organiseert de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument ‘Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark.

Tussen 1933 en 1945 zijn naar schatting 6 miljoen Joden, honderdduizenden Sinti en Roma, homoseksuelen, gehandicapten, Jehova’s Getuigen en andere vervolgden omgebracht door de nazi’s. Van alle concentratie- en vernietigingskampen werden in Auschwitz de meeste mensen vermoord. Auschwitz is daardoor uitgegroeid tot universeel symbool voor de massavernietiging van onschuldige burgers. Van de 140.000 Joden die in 1940 in Nederland woonden, hebben er 102.000 de oorlog niet overleefd. Ook na zoveel jaren blijft het noodzakelijk om stil te staan bij hun leed en hun offer. Dat is niet alleen een ereplicht, maar ook een blijvend bericht aan volgende generaties over de verschrikkingen waar racisme en discriminatie uiteindelijk toe kunnen leiden.

Vanwege de coronamaatregelen kan de stille tocht dit jaar niet doorgaan en is het programma aangepast. De herdenking start om 11.10 uur in het Wertheimpark en is om 12.30 uur afgelopen. Een beperkt aantal genodigden zal in het Wertheimpark aanwezig zijn. Het park is afgesloten voor overig publiek.

Gegevens

Datum:
maandag 31 januari
Tijd:
11:10
Activiteiten Categorie:

Locatie

Wertheimpark
Wertheimpark
Amsterdam,

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.