Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Nederlands Kamerkoor + Dance Company Nanine Linning

vrijdag 27 november - 18:30

€38,00

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Orlando di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop? Marijn Rademaker (voormalig eerste solist bij Het Nationale Ballet en Stuttgart Ballet) danst de rol van Petrus – apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning.

Petrus’ worsteling, vertolkt door sterdanser Marijn Rademaker, wordt gadegeslagen en begeleid door
zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreel gezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.
Dit concertprogramma wordt ook uitgevoerd om 21.00 uur

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Dance Company Nanine Linning
Marijn Rademaker dans
Peter Dijkstra chef-dirigent
Nanine Linning co-regie en choreografie
Tido Visser co-regie en concept

Programma
Orlando di Lasso Lagrime di San Pietro

Om 18.30 uur & 21.00 uur
€ 38,00 | € 30,50 reductie

Gegevens

Datum:
vrijdag 27 november
Tijd:
18:30
Kosten:
€38,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.