Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Nieuwe Noten Amsterdam | How to play the cactus

zondag 19 december - 15:00 tot 16:00

€19

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

Slagwerker Tatiana Koleva haalt uit alles een geluid. En dan bedoelen we: álles. Dus waarom niet een cactus omtoveren tot een muziekinstrument? Samen met de Youth Percussion Pool maakte zij ‘How to play the Cactus’: een bijzondere voorstelling waarin beroemde slagwerkcomposities worden gecombineerd met improvisaties en soundtracks.

De cactus is een prikkelende, rare, onbekende, enge, nieuwsgierig makende en vooral bijzondere plant die als één van de weinige gewassen kan overleven in extreme omstandigheden. Op die manier reflecteert de plant op de wereld van nu waarin COVID-19 een belangrijke rol speelt, vindt Tatiana.

Omdat we door COVID-19 allemaal in hetzelfde schuitje zitten, ervaren we in deze lastige tijd ook een gevoel van saamhorigheid. Participatie van het publiek is daarom een belangrijk onderdeel van How to play the Cactus. Want: ooit gedacht dat je samen een prachtig geluid kon halen uit de takken of naalden van een plant?

Ook de marimba – het hoofd- en lievelingsinstrument van Tatiana Koleva – zal in de voorstelling niet ontbreken.

Gegevens

Datum:
zondag 19 december
Tijd:
15:00 tot 16:00
Kosten:
€19

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.