Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Nieuwe Noten Amsterdam | Ikaros

zondag 5 september - 15:00 tot 16:00

€16

De mythe van Ikaros vormde voor schrijver Henk van der Waal de inspiratiebron voor zijn existentiële gedicht: In de ogen van de god (Querido, 2014). Zijn versie van de mythe dringt door tot de essentie van het streven van de moderne mens. Componiste Aspasia Nasopoulou schreef op deze tekst een betoverende dansvoorstelling voor twee violisten, een danser en een beweegbaar scherm dat tot leven wordt gewekt door videoprojectie. In haar recente werk richt Nasopoulou zich op gebruik van diverse teksten die ze verweeft in de structuur van haar muziek vol zachtmoedige, hedendaagse lyriek.
Met Henk van der Waal (poëzie), Emmy Storms, Heleen Hulst (viool) en Aspasia Nasopoulou (compositie)

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

Tickets: € 16 / Student/ CJP/ <18 : € 14 / Kunst (vak) student: € 8 / Stadspas groene stip: € 3,50

Gegevens

Datum:
zondag 5 september
Tijd:
15:00 tot 16:00
Kosten:
€16
Activiteiten Categorie:

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.