Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Nieuwe Noten Amsterdam: Louter lucht en nieuwe fluiten

zondag 11 oktober - 15:00

Mysterieuze fluiten als zingende windvlagen. Valt er nog wat te verbeteren aan aloude instrumenten als de blokfluit en de dwarsfluit? Gelukkig zeggen nieuwsgierige vakmensen en musici altijd volmondig ja. Daarom dat we tegenwoordig de krachtige Helder-tenorblokfluit hebben en de soms mysterieuze Glissandoflöte. De Berlijnse blokfluitiste Susanne Fröhlich en haar stadgenoot en dwarsfluitist Erik Drescher zijn voortrekkers van deze vernieuwingen. Zij nemen u mee naar een wereld waar bewegende lucht transformeert tot intens zingende engelen.

De blokfluiten van de Nederlandse bouwer Maarten Helder verenigen de kracht van de renaissancefluiten met de gewenste mogelijkheden in de hedendaagse muziek. Zo is de Glissandoflöte ogenschijnlijk een traditionele dwarsfluit. Het geheim zit in het mondstuk, de zogeheten ‘glissando headjoint’. Zoals Susanne Fröhlich zich in de Helder-blokfluit specialiseerde, zo haalt Erik Drescher het onderste uit de kan van deze dwarsfluit. Zowel gezamenlijk als ieder afzonderlijk betoveren ze u met niets dan lucht.

Uitvoerenden
Susanne Fröhlich blokfluiten
Erik Drescher dwarsfluiten

Programma
Charles Kwong as if the wind is seeking itself
Kathrin A. Denner engrave V
Alvin Lucier Double Himalaya

Let op: In verband met de corona regelgeving en beperkte capaciteit kun je alleen vooraf online een kaartje kopen. Er is voorafgaand aan de voorstelling geen kaartverkoop aan de deur.

Het concert vindt twee keer plaats, om 15:00 en om 16:45 uur

€ 10 / CJP/Student € 8 | Kunst(vak)student € 6,50 | Stadspas groene stip € 2,50 | Livestream € 5,-

Gegevens

Datum:
zondag 11 oktober
Tijd:
15:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl
  • Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden