Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Nieuwe Noten Amsterdam | Stahlcello en boventoonzang

zaterdag 28 augustus - 17:00 tot 18:00

€16

Een kosmische klankwereld van staal en zang.
Het enige dat doet denken aan de traditionele cello in de Stahlcello van de Duitse muziekfantast en klankkunstenaar Jan Heinke is de strijkstok. Het instrument vol stalen staven biedt in combinatie met de boventoonzang van Heinke een welhaast kosmische klankwereld. De Nederlandse componiste Miranda Driessen maakt daar gebruik van en schreef met Die Entdeckung der Langsamkeit een recept dat uitnodigt tot volledig wegdromen.

Al sinds de jaren negentig maakt de in Dresden geboren Jan Heinke furore met klankinstallaties van staal. De industriële klank van het materiaal fascineert hem in vele opzichten. Zo maakte en formeerde hij een Stahlquartett en creëerde hij de Stahlcello. Gaandeweg ontdekte hij dat traditionele boventoonzang in combinatie met het boventoonrijke staal een indringende, indrukwekkende combinatie vormde. Het werd dé combinatie voor traag verglijdende klankconstellaties, die zich gaandeweg ontwikkelen tot karakters met een woordeloze, expressieve kwaliteit.

Line up: Jan Heinke (staalcello, boventoonzang), Thea Derks (musicoloog). Tickets: € 16 / Student/ CJP/ <18 : € 14 | Kunst (vak) student: € 8 | Stadspas groene stip: € 3,50

Gegevens

Datum:
zaterdag 28 augustus
Tijd:
17:00 tot 18:00
Kosten:
€16

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.