Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Nieuwe Noten Amsterdam | Vincent Courtois

31 oktober 2021 - 15:00

€16,00

Vincent Courtois (cello), solo en in trio met Fie Schouten (basklarinet), Guus Janssen (piano)

Vincent Courtois is een grootheid op de cello en componist, improvisator, bandleider, artistiek leider van la compagnie de l’imprévu (Frankrijk). Courtois nam in het voorjaar 2020 solowerken van Penderecki, Ligeti, Henze, Hindemith, Berio, Honneger op; hij maakte de muziek voor de kindertekenfilm Céleste en Ernestine; een van de recente albums is “Love of life” met saxofonisten Robin Fincker en Daniel Erdmann. In dit concert zal hij eigen composities spelen, gecomponeerd in de tijd van het concertluwe jaar.

Daarna volgt er een muzikale ontmoeting met de Amsterdamse musici Guus Janssen en Fie Schouten.

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

€ 16 / Student/ CJP/ <18 : € 14 | Kunst (vak) student: € 8 | Stadspas groene stip: € 3,50

Gegevens

Datum:
31 oktober 2021
Tijd:
15:00
Kosten:
€16,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.