Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Nosferatu (1922). Olga Pashchenko + Jed Wentz. In het Muziekgebouw

vrijdag 22 september om 20:15

€31,00

Met een onvergetelijke rol van de Duitse acteur Max Schreck zette deze bewerking van de gotische roman Dracula de toon voor een nieuw subgenre: de vampierfilm. Het hartstochtelijke pianospel van Olga Pashchenko maakt de beklijvende beelden nog intenser. Zij speelt een score die Jed Wentz speciaal voor haar compileerde uit werk van componisten die populair waren toen de film zijn eerste publiek bereikte.

F.W. Murnau verplaatste Bram Stokers verhaal van Engeland naar het fictieve Oostzeestadje Wisborg en doordrenkte het met typische elementen van de Weimar-cinema. Sterk aangezette archetypen spelen in op de collectieve afkeer van hebzucht en corruptie, de angst voor een dodelijke epidemie en de gevaren van onderdrukte erotische verlangens. Het romantische en macabere wisselen elkaar doorlopend af, in beeld en muziek.
Duitse tussentitels met Engelse ondertiteling

Uitvoerenden
Olga Pashchenko piano

Programma
Nosferatu (1922), film van Friedrich Wilhelm Murnau met muziek van Franz Liszt, César Cui, Maurice Ravel, Felix Mendelssohn, Frédéric Chopin en anderen, samengesteld door Jed Wentz

€ 31,00 / € 25,00 reductie

Gegevens

Datum:
vrijdag 22 september
Tijd:
20:15
Kosten:
€31,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.