Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Nox | Hannes Minnaar

zondag 14 maart - 15:00 tot 17:00

Gratis

Hoe voert Hannes Minnaar ons door de schemerzone tussen droom en werkelijkheid? De nieuwe cyclus Nox van Robert Zuidam is een tour de force van componist én uitvoerder, Minnaar op het lijf geschreven – zijn gelijknamige cd oogstte alom sterrenregens. De Sonate D 845 van Franz Schubert is een tijdloos meesterwerk, een van Schuberts grote pianosonates. De mix van diepgang en lichtheid kan Minnaar als geen ander voor het voetlicht brengen. En extra bijzonder: Hannes speelt dit concert op rechtsnarige Maene concertvleugel, een instrument met een unieke transparante klank.

Hannes Minnaar mag zich ‘officieel’ meesterpianist noemen: vorig jaar debuteerde hij met veel succes in de gelijknamige serie. De Volkskrant roemde zijn vertolkingskunst als ‘vrij van bluf en branie’ en ‘te allen tijde de muziek dienend’. Bezoekers van het Muziekgebouw zullen zich herinneren hoe Minnaar al in het voorjaar van 2018 twee nocturnes van Zuidam in première bracht: adembenemend. Een concert voor nachtbrakers en ontdekkingsreizigers.

Gegevens

Datum:
zondag 14 maart
Tijd:
15:00 tot 17:00
Kosten:
Gratis

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.