Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Off Programma | Kurt Weill: The Seven Deadly Sins

donderdag 18 maart - 20:00

Eenmalige online livestream

Heb jij ook wel eens het gevoel dat er binnenin jou twee personen leven die op geheel verschillende manieren reageren op de uitdagingen die op je pad komen? In het satirische muziektheaterstuk Kurt Weill: The Seven Deadly Sins vertolken stersopraan Eva-Maria Westbroek en gerenommeerd actrice Anna Drijver twee kanten van dezelfde jonge vrouw. In zeven Amerikaanse steden komen zij in aanraking met de zeven hoofdzonden.

Kurt Weill & Bertolt Brecht
De Duitse Componist Kurt Weill (1900-1950) en Duitse schrijver Bertolt Brecht (1898-1956) vonden elkaar in hun engagement, en maakten samen vlijmscherpe maatschappijkritische opera’s als Die Dreigroschenoper en Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny. Op 7 juni 1933 ging van het duo het ‘ballet chanté’ Die sieben Todsünden in Parijs in première. In een proloog, zeven hoofdstukken en een epiloog zag en hoorde het publiek het verhaal van Anna I en Anna II die de wijde wereld introkken en zich schuldig maakten aan de zeven hoofdzonden.

Eva-Maria Westbroek & Anna Drijver
De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek (1970) en de Nederlandse actrice Anna Drijver (1983) vertolken in deze speciale OFF-productie de rollen van Anna I en Anna II. Als twee Anna’s (of twee kanten van dezelfde Anna) uit Louisiana bezoeken zij zeven steden, waar zij in elke stad een hoofdzonde begaan. Onder het mom van good girls go to heaven, bad girls go everywhere ontvouwt zich een bombastisch verhaal dat met behulp van zang, spel en grafisch spektakel het zondige leven je beeldscherm in dreunt.

Ola Mafaalani & André Joosten
Kurt Weill: The Seven Deadly Sins wordt geregisseerd door toneelregisseur en voormalig directeur van het Noord Nederlands Toneel Ola Mafaalani (1968). Tijdens de voorstelling maakt ontwerper André Joosten (1954) een live-schildering geïnspireerd door het verhaal.

Gegevens

Datum:
donderdag 18 maart
Tijd:
20:00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Nationale Opera en Ballet
Amstel 3 1011 PN

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.