Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Ongemakkelijke gesprekken. In het Tropenmuseum

zondag 26 maart - 14:00 tot 16:00

Gratis

Of het nu gaat om #metoo, discriminatie, racisme… Cancelen is aan de orde van de dag. Net als op het middeleeuwse marktplein worden mensen nu via social media of juice channels ’terechtgesteld’. Hoe streng moeten we voor elkaar zijn? Mag een mens geen fouten maken? Wanneer is de straf voorbij en hoe dan verder?

De reeks is een ‘work in progress’ waarin met elkaar gezocht wordt naar antwoorden op actuele, maatschappelijke vraagstukken en naar meer bewustwording en wederzijds begrip. Met een open blik op de wereld wordt in ieder gesprek een ander thema aangesneden waarbij deelnemers ervaringen en perspectieven met elkaar delen. In elk gesprek staat een thema centraal middels performance en prikkelende vragen i.s.m. theatermaker Sheralynn Adriaansz & Building Conversation.

De Ongemakkelijke Gesprekken vinden plaats in de Studio van het Tropenmuseum. De toegang is gratis, je betaalt alleen museumentree.

Het liefst gaan we ongemakkelijke situaties uit de weg. Maar waarom eigenlijk? Is het niet juist van belang om bij botsingen in gesprek te blijven? Maar hoe doe je dat? Hoe kan het aangaan van ongemak zorgen voor meer begrip? Door ongemakkelijke thema’s bespreekbaar te maken komen we meer over elkaar te weten. Om deze reden organiseert het Tropenmuseum de reeks Ongemakkelijke Gesprekken over complexe actuele thema’s, culturele botsingen en taboes. De vorm is actief; geen lezing, debat of podium vol experts. Het programma biedt ruimte voor nieuwe ontmoetingen, daagt uit om uit je comfortzone te stappen en te leren omgaan met ongemak in herkenbare situaties.

Gegevens

Datum:
zondag 26 maart
Tijd:
14:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2 1092 CK

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.