Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Ontroertoer | Expeditie met PJ Roggeband

zondag 28 augustus - 12:00

|Terugkerend Activiteiten (Bekijk alle)

One event on 28 augustus 2022 at 12:00

€10,00

Als randprogramma van de tentoonstelling *vergaan door herman de vries, in museum Tot Zover op De Nieuwe Ooster is er de Ontroertoer. Het is een tocht over De Nieuwe Ooster rond het unieke arboretum. Met een persoonlijke visie en kunstenaarsblik tast PJ Roggeband de grenzen af van deze bijzondere bomenwereld. Deze tocht is persoonlijk geladen, Roggeband neemt de mensen mee in zijn gedachtegangen met gevoel voor de glimlach en de traan.

Hij laat de andere kant van bomen zien zoals gemankeerde bomen, gewelddadige exemplaren, vreemde gebruiken en opvallende naamgeving (venijnboom, doodsbeenderenboom). Roggeband biedt tevens een kijkje in de keuken van zijn kunstenaarspraktijk zoals zijn uitwerkingen in houten boekjes en het tekenen met natuurlijke materialen (walnootinkt, mergel of de peulen van de valse christusdoorn).

De ontroertoer is een lopend onderzoek met interactieve elementen, literaire fragmenten, associaties en opwerpingen. Aan bod komen onder meer begrippen als de ‘uithuiltuin’ (loopt op tranen; vorm van ‘troostgroen’),  de ontdekking van de warrelknoest en een serie tekeningen rond toevalsbomen.

Binnen verzamelen bij Museum Tot Zover. Start om 12.00 en 15.00 uur. Duur ongeveer 90 minuten. Voorf iedereen vanaf 16 jaar. Maximaal 15 deelnemers per toer.

Tip: bezoek de expositie herman de vries * vergaan vóór of na de ontroertoer.

Gegevens

Datum:
zondag 28 augustus
Tijd:
12:00
Kosten:
€10,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Museum Tot Zover
Kruislaan 124 1097 GA

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.