Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Opening expositie Mijn Amsterdam | Outsider Art Galerie

donderdag 27 oktober - 15:00

Gratis

Maak kennis met de kunstenaars op donderdagmiddag 27 oktober onder het genot van een hapje en drankje. Ook nodigen we je uit zelf een bijdrage te leveren aan MIJN AMSTERDAM op de grote werktafel die in de galerieruimte staat opgesteld.

Amsterdam is de stad waar Outsider Art Galerie is gevestigd, midden in het centrum nog wel! De meeste outsider kunstenaars die in de bovengelegen ateliers werken wonen er. Sommigen zijn er zelfs geboren en hebben de stad nooit verlaten. Anderen zijn juist op een later moment in deze stad gearriveerd, soms vanuit een ander deel van het land, soms ook vanuit een heel andere plek op de wereld.

Hoe ervaren outsider kunstenaars hun leven in Amsterdam? Welke beelden nemen ze tot zich, maken ze zich eigen en creëren ze vervolgens?

Met de tentoonstelling MIJN AMSTERDAM wil Outsider Art Galerie een ode aan de stad brengen met een veelkleurige presentatie. Niet alleen de Amsterdamse outsider kunstenaars laten hun visie op de stad zien, maar ook recente en niet-bewoners. Hoe ervaren bijvoorbeeld kunstenaars met een migratieachtergrond Amsterdam? Is ‘onze stad’ een veilige haven voor hen? Wat zien zij en wat valt hen op? Hoe kijken outsider kunstenaars uit een andere provincie naar onze stad? Maken ze andere beelden dan Amsterdamse outsiders?

Te zien van 19 oktober t/m 27 november

Gegevens

Datum:
donderdag 27 oktober
Tijd:
15:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Outsider Art Galerie
Neerlandiaplein 7 1018 DR
Site:
www.outsiderartgalerie.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.