Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Opening tentoonstelling Lokale Amsterdammers

zaterdag 14 januari - 14:00

Gratis

In community centrum De Meevaart is de tentoonstelling ‘Lokale Amsterdammers te zien. Deze tentoonstelling vertelt de uitzonderlijke levensverhalen van gewone Amsterdammers, en schetst een veelzijdig portret van onze stad. Vandaag opent de tentoonstelling die van 14 januari t/m 25 maart te zien is.

Amsterdam is altijd een smeltkroes van culturen en persoonlijkheden geweest, maar in het laatste decennium is de stad in razend tempo veranderd. Gemeenschappen botsen, sommige proberen het verleden veilig te stellen, andere prediken de toekomst, en weer andere kijken toe. Als getuigen van deze transformatie is het de ambitie van kunstenaar Laura Ponchel, Hicham Sabir en Ralph Lemar├ęchel om de geschiedenis van deze gemeenschappen vast te leggen, voordat ze verdwenen zijn.

Laura en Hicham zijn twee Franse kunstenaars die naar Amsterdam verhuisden en verliefd werden op de stad. Laura fotografeert al jaren het eco-activisme in Nederland, en Hicham houdt zich als schrijver bezig met persoonlijke verhalen en gentrificatie.

Gegevens

Datum:
zaterdag 14 januari
Tijd:
14:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie├źn:
, ,

Locatie

Meevaart
Balistraat 48a 1094 JN

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.