Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Opera Zonder Straat

maandag 26 april - 21:30 tot 22:30

De Stichting Vrienden Bredewegfestival is. ondanks de nog voortdurende beperkingen door de corona-epidemie, niet bij de pakken gaan neerzitten. Ook de ‘Opera Op straat’ was dankzij maanden voorwerk klaar. Het zou een bewerking van Mozarts Cosi fan tutte worden. Dat was al ingestudeerd door het jonge talent van de Dutch National Opera Academy (DNOA). De regisseur had een mise-en scene en repetitieschema gemaakt, het muzikale arrangement stond op de lessenaars van het Nederlands Philharmonisch Orkest en kostuums waren ontworpen.

Dit jaar is het opnieuw niet mogelijk het Bredeweg Festival te organiseren. De grote Mozart-productie wordt dus ook niet uitgevoerd. Maar het jonge talent van DNOA is ook niet bij de pakken gaan neerzitten. Ze wilden dolgraag contact houden met het publiek van het Bredewegfestival. Eerder was ‘corona-proof’ een kleine maar prachtige opera ingestudeerd die de legendarische operazangers Pauline Viardot (1821-1910) op 83-jarige leeftijd schreef voor opvoering door leerlingen in haar Parijse salon: Cendrillon – Assepoester. Een verhaal over dromen van de jeugd, die – met een beetje magie – werkelijkheid lijken te worden. Het gerenoveerde Felix Meritis was inmiddels opengesteld als ‘cultureel noodhospitaal’. Hier heeft de eerste geliefde van Mozart in 1798 gezongen, een plek met betekenis voor onze jonge operatalenten. DNOA kon gebruikmaken van de zaal, streamingfaciliteiten en theatertechnici om een online versie van Assepoester te maken.

Op 26 april om 21.30-22.30 is de première van de Opera Zonder Straat te bekijken via de live-stream op de website: www.bredewegfestival.nl De opera is Nederlands ondertiteld.

Het zou erg mooi zijn als u voor deze gelegenheid een kleine bijdrage op rekening: NL90RABO 0312 8995 80 kunt overmaken. Storten via de steun-ons pagina op onze website kan ook.

Gegevens

Datum:
maandag 26 april
Tijd:
21:30 tot 22:30
Activiteiten Categorie:

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.