Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Parallax | Het Collectief

donderdag 28 oktober - 20:15

€36,00

Nepnieuws, alternatieve feiten – componist Jan-Peter de Graaff is gefascineerd door het spanningsveld tussen waarheid en bedrog. Zijn theatrale liedcyclus Parallax toont hoe een vrouw wordt meegezogen in een complottheorie: om te bewijzen dat de aarde plat is lanceert ze zichzelf met een raket. De spannende vorm houdt het midden tussen een schubertiaanse liedcyclus en het intense monodrama La voix humaine van Poulenc. De uitvoering is in uitstekende handen bij sopraan Katrien Baerts en Het Collectief, die al vaak in het Muziekgebouw te bewonderen waren.

Ook voor de pauze gaat het over fantasiewerelden. Maurico Kagel, de koning van het ontregelende muziektheater, schiep met zijn Phantasiestück een bonte collage van burleske stemmingen voor fluit, piano en klein combo. Kagels Phantasiestück wordt geflankeerd door een klassieker en een Nederlandse première, beide voor hetzelfde onorthodoxe trio klarinet, viool en piano: een suite uit L’histoire du soldat van Igor Stravinsky en Music for 3 instruments van Bram Van Camp – een kennismaking met het betere werk uit België.

Parallax is een coproductie van Het Collectief met Opera Zuid.
November Music is co-opdrachtgever voor de compositieopdracht voor Jan-Peter de Graaff.

Uitvoerenden
Het Collectief
Katrien Baerts sopraan
Kenza Koutchoukali regie

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Igor Stravinsky Suite uit L’histoire du soldat
Mauricio Kagel Phantasiestück
Bram Van Camp Music for 3 instruments

Programma
Parallax met muziek van Jan-Peter de Graaff en libretto van Yuri Robbers en Eleanor Barlow

€ 36,00 | € 29,00 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 28 oktober
Tijd:
20:15
Kosten:
€36,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.