Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Pavilion | Yannis Kyriakides + Andy Moor

donderdag 18 maart - 20:00

Gratis

Drie dagen lang improviseerden componist en elektronica-wizard Yannis Kyriakides en gitarist Andy Moor in een studio vol synths en andere instrumenten, terwijl een eindeloze stroom bezoekers hun verrichtingen gadesloeg. Vreemd? Zeker. Het resultaat: negen uur muziek, die ze later coupeerden tot het schitterende album Pavilion (2020). De titel verwijst naar het Franse paviljoen op de Venetiaanse Biënnale, waar het experiment in 2017 plaatsvond. Vanavond spelen ze deze duistere en intieme speelfilm voor je oren live.

Kyriakides kreeg vorig jaar de prestigieuze Johan Wagenaarprijs voor zijn hele oeuvre, Moor is vooral bekend als gitarist van experimentele postpunkers The Ex. Samen maken ze al jaren incidenteel muziek – een unieke combinatie van samples, soundscapes en gitaarmirakeltjes in een sfeer van vrije improvisatie. Ook rebetika hoor je terug, de rauwe Griekse blues die ze ook op eerdere albums naar hun hand zetten. Spookachtig, beklemmend, dan weer weids – Pavilion is een zingend en ritselend universum.

Gegevens

Datum:
donderdag 18 maart
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.