Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Pineas, waar ben je? (Try Out) – Tg Bagage. In het Plein Theater

woensdag 10 mei - 20:30

€17,50

Een muziektheatervoorstelling over een verloren vriendschap en herinneringen aan een vergeten land. ‘Pineas, waar ben je?’ blikt terug op de bijzondere vriendschap tussen twee jongens, de één uit Amsterdam, de ander uit Manokwari, waar zij bijna dagelijks spelen in de jungle van West-Papoea. De twee verliezen elkaar uit het oog wanneer de Nederlandse jongen aan het einde van het koloniale tijdperk met zijn ouders – uit het dan nog Nederlands-Nieuw-Guinea geheten – terugkeert naar Nederland.

Wanneer de Nederlandse jongen zestig jaar later zijn herinneringen reconstrueert en op zoek gaat naar zijn oude vriend Pineas komt er een pijnlijk verzwegen geschiedenis boven water. De zoektocht naar Pineas geeft een ontluisterend beeld van wat er zich in West-Papoea heeft afgespeeld.

Na afloop vindt er een nagesprek plaats met de makers en activisten over de voorstelling en de huidige situatie in West-Papoea.

In de voorstelling Pineas, waar ben je? wordt door Fako Kluiving met muziek, sounds, tekeningen, kaarten en teksten deze lang gekoesterde jeugdherinnering verbeeld. Op de vloer bevraagt Frank Irving het script, waardoor de mooie herinnering in een soms pijnlijk koloniaal daglicht komt te staan. In de voorstelling spelen beide acteurs naast zichzelf ook hun vaders. De één is een geoloog, die wil weten wat zijn niet afgemaakte bodemonderzoek heeft opgeleverd met de kennis van nu. De ander is een verdreven Papoea strijder die al sinds de machtsovername van Indonesië in Nederland woont, in een museum werkt en strijdt voor een vrij West Papua.

Door het hele stuk spreekt, zweeft, zingt Pineas, de vergeten vriend van toen die schreeuwt om erkenning en om echt gehoord te worden.

Kosten
€ 17,50 / Regulier: €17,50 | CJP/ Student: €15.50 | Kunst(vak)student: €13.50 | Stadspas groene stip: €4,50 | Inclusief welkomstdrankje.

Gegevens

Datum:
woensdag 10 mei
Tijd:
20:30
Kosten:
€17,50
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.