Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Pinto literair | Anton De Kom | Huis de Pinto

zondag 25 september - 15:00 tot 17:00

€6,00

Tientallen jaren lang bereikte het baanbrekende boek van Anton de Kom Wij slaven van Suriname uit 1934 een beperkt publiek. Maar met de toevoeging van Anton de Kom aan de Canon van de Nederlandse Geschiedenis begon het boek aan een triomftocht en volgde herdruk op herdruk.

Nu is er dit jaar ook een editie verschenen van het boek in de reeks Tekst in context met een iets ingekorte tekst en met veel commentaar erbij, in het bijzonder voor scholieren van de hogere klassen van de middelbare scholen. Daarmee is Anton de Kom toegetreden tot het gezelschap van Vondel, Hooft, Multatuli en andere groten uit de Nederlandse letteren.

Michiel van Kempen gaat in gesprek met Henna Goudzand Nahar, een van de bezorgers van de nieuwe editie, en met Vincent de Kom, achterkleinzoon van Anton de Kom en voorzitter van GroenLinks Amsterdam. Waarom moeten Nederlandse leerlingen Wij slaven van Suriname lezen? Wat maakt De Kom zo bijzonder? Waarom duurde het zo lang voor hij erkenning kreeg? En waarom is Anton de Kom een echte held?

Entree € 6,00 | Op vertoon van Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden gratis

Gegevens

Datum:
zondag 25 september
Tijd:
15:00 tot 17:00
Kosten:
€6,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Huis de Pinto
Sint Antoniesbreestraat 69 1011 HB

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.