Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Pinto Literair | Reve 100. Bij Huis de Pinto

20 december 2023 om 19:30

€7,50

Een feestelijke avond naar aanleiding van de 100e geboortedag van Gerard Reve in december. Met een hapje en een drankje.

De documentaire Ze willen dat ik schrijf van Tom Rooduijn en Jop Pannekoek is gemaakt ter gelegenheid van Reves 75e verjaardag. Samensteller Tom Rooduijn vertelt over zijn ontmoetingen met de schrijver en de totstandkoming van de documentaire.

Willem Melching koos fragmenten uit De avonden met Frits van Egters en Joop van Egters, waarvoor broer Karel van het Reve model stond. Het interview in de documentaire wordt afgewisseld met archiefmateriaal: Reve die gedichten voorleest op het Crossing Border Festival; de huldiging naar aanleiding van de P.C. Hooftprijs in de Allerheiligste Hartkerk in Amsterdam; Poëzie in Carré; De Grote Gerard Reve Show; Herman de Coninck interviewt Reve; en opnames van zijn woning in Frankrijk.

Willem Melching was in oktober te gast om te spreken over zijn biografie van Karel van het Reve. Tom Rooduijn is journalist en programmamaker.

Gegevens

Datum:
20 december 2023
Tijd:
19:30
Kosten:
€7,50
Activiteiten Categorieën:
, ,

Locatie

Huis de Pinto
Sint Antoniesbreestraat 69 1011 HB + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.