Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Pop Up Gallery & Store: Ecognosis N52°21’40.4″ E4°54’50.4″ – BetweenTwoHands

donderdag 22 april - 12:00 tot 20:00

|Terugkerend Activiteiten (Bekijk alle)

An event every day that begins at 12:00, repeating until 24 april 2021

€7,50

Reserveer een dag en tijd om een kijkje te nemen in onze Pop Up Gallery & Store, waar van 1 t/m 24 april de interactieve, stop-motion animatie installatie Ecognosis N52°21’40.4″ E4°54’50.4″ te zien is van Art Collective BetweenTwoHands! Naast een bezoek aan de Gallery verkopen we kunstzinnige accessoires in onze Store, met beelden die gemaakt zijn in samenwerking met Studio Matusiak.

De theatrale stop-motion animatie installatie is geïnspireerd door het boek The World Without Us van Alan Weisman. In dit boek beschrijft Weisman hoe de natuur de wereld weer overneemt zodra de mens verdwijnd.

De installatie heet Ecognosis N52°21’40.4″ E4°54’50.4″, een woord dat de filosoof Timothy Morton in zijn boek Dark Ecology gebruikt om de idee dat alles met elkaar in verbinding staat en er geen wezenlijk onderscheid is tussen natuur, techniek en mens aan te duiden. De noorder breedte graden verwijzen naar het Plein Theater als locatie.

In deze theatrale installatie worden stop-motion animaties door middel van videomapping geprojecteerd op een 3D-wereld van papier. De stop-motion animaties zijn geanimeerde planten, insecten en microben, die verbeelden hoe onze artificiële wereld ten onder gaat zodra de mens er niet meer is om haar te onderhouden en de natuur het overneemt.

Enerzijds wil BetweenTwoHands middels dit werk inzichtelijk maken dat de mens de natuur vernietigd door zich ermee te bemoeien, anderzijds wil BetweenTwoHands door de schoonheid en intelligentie aan te tonen van de natuur, de mens doen realiseren dat natuur iets is wat gekoesterd moet worden en dat we er alles aan moeten doen om het te behouden in plaats van te vernietigen.

Gegevens

Datum:
donderdag 22 april
Tijd:
12:00 tot 20:00
Kosten:
€7,50

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.