Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Proefles Oekraïens door Bohdan Kotuspei. In de Flexbieb

dinsdag 12 december om 20:00

Vrijwillige bijdrage

De FlexBieb heeft al jaren een Taalcafé en er wordt ook op allerlei andere manieren aan taal gedaan: taalonderwijs (live en op onze computers), duizenden leenbare boeken, gesprekken met al dan niet lokale ondernemers, politici, schrijvers en andere kunstenaars en wie dan ook.

De komende tijd gaan we nog meer aan taal doen. Zo organiseren we proeflessen door en met bewoners: leer in één avond de basisbeginselen van de moedertaal van de docent. Wie weet smaakt het naar meer en wil je de betreffende taal grondiger bestuderen!

Deze avond is het Oekraïens aan de beurt. Gesproken en geschreven lijkt de taal veel op het Russisch, maar schijn bedriegt. De meeste Oekraïners van tegenwoordig hechten erg aan hun moedertaal, om begrijpelijke redenen.

Docent Bohdan Kotuspei is 28 jaar. Hij komt uit Donetsk (het oosten van het land), ontvluchtte de oorlog en woont sinds 2022 in Amsterdam, tegenwoordig op IJburg. Bohdan werkt als websitebouwer voor een Amsterdams IT-bedrijf.

NB: omdat Bohdan het Nederlands nog niet goed machtig is zal hij de les in het Engels (en Oekraïens, dus) geven.

Toegang: vrijwillige bijdrage (voor Bohdan)

Reserveren: chipta.com

Gegevens

Datum:
dinsdag 12 december
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.