Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

QPFA2022 | Niets te verliezen – Cat Smits Company & Van der Vlugt & Co is Stichting Granate/ Nafiss Nia

vrijdag 25 maart - 20:00

€16,00

Plein Theater en Puppetry Workspace presenteren de eerste editie van het Queering Puppers Festival Amsterdam van 23 tot en met 27 maart

Het festival

geeft het podium aan genre overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele worden gemaakt voor het oog van de toeschouwer. Tijdens dit meerdaagse festival staan ​​nu eens niet de mensen centraal, maar de dingen. Met welke karakters en objecten worden we omringd? Hoe wekt de verbeeldingskracht ze tot leven? De niet-mens zal voor het voetlicht treden in diverse, hybride vormen.

Garage – TAMTAM Objektentheater
GARAGE is een cabareteske mini-sitcom over de opkomst en ondergang van de auto. Met een speelgoedgarage en nostalgische modelautootjes in de hoofdrol. Gemaakt tijdens de lockdown om te spelen op de keukentafel bij mensen thuis.
Het verhaal speelt zich af rond een garage die zelf ook wel een grote beurt kan gebruiken.
We horen live gesproken nep polygoonfragmenten en stemmen van garagehouder Joop, monteur Sjakie en de diverse klanten in dialogen met humor, dierenarts als de vloer van de werkplaats.
We zijn getuige van hilarische en vertederende scenes begeleid door meeslepende blues op de cigarbox-slidegitaar.

Nieuwe rivieren
Snelwegen zijn de nieuwe rivieren, ontstaan ​​een onophoudelijke stroom zijn weg vindt via draaikolkende rotondes. Soms, diep in de nacht, staat de bedding bijna droog maar vaak overstroomt de weg en stagneert de stroming. Steeds meer begint hetd te dagen dat deze metalen zonvloed misschien wel eens tijdelijk zou kunnen zijn. Het zou passagier in de golfbewegingen van de tijd. Zal er ooit een tijdperk zijn zonder auto’s?

Vanuit het perspectief van de jaren ’50, waarin deze vloed als een onschuldig beekje begon Gérard Schiphorst deze voorstelling.

Met tekst

TAMTAM staat bekend om zijn tekstloze voorstellingen. De laatste 30 jaar tekst we 1 voorstelling met een beetje. Grappig is dat zowel Gérard als Marije in het dagelijks leven nogal van de taal zijn. Marije schreef een aantal boeken en Gérard was in een vorig leven journalist, redacteur en recent.
GARAGE is voor de verandering een compleet tekstgeoriënteerde voorstelling.

€ 16,00 / CJP/ Student € 14,00 | Stadspas groene stip € 4,50 | prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar | Online zijn kaarten € 1,00 goedkoper dan aan de deur

Gegevens

Datum:
vrijdag 25 maart
Tijd:
20:00
Kosten:
€16,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.