Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

QPFA2022 | WOMB (m/f/x) – Ulrike Quade Company

donderdag 24 maart - 21:30

€16,00

Plein Theater en Puppetry Workspace presenteren de eerste editie van het Queering Puppers Festival Amsterdam van 23 tot en met 27 maart

Het festival geeft het podium aan genre overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Tijdens dit meerdaagse festival staan nu eens niet de mensen centraal, maar de dingen. Met welke karakters en objecten worden we omringd? Hoe wekt de verbeeldingskracht ze tot leven? De niet-mens zal voor het voetlicht treden in diverse, hybride vormen.

I will be born.

Godin Isis wekte haar vermoorde en in stukjes gehakte geliefde weer tot leven. Het geslacht kon ze niet vinden, dus sneed ze haar eigen duim af ter vervanging en verwekte daarmee een kind. Dat maakt haar een peetmoeder van de moderne mens, een godin van de maakbaarheid.

Met het drieluik Womb m/f/x brengt Ulrike Quade Company in samenwerking met audiovisueel collectief de Transketeers een ‘automythografie’. Aan de hand van de persoonlijke verhalen van de Transketeers herschrijven ze de mythe van ons ontstaan.

Mythes moesten verklaren wat de mens zelf niet kan ervaren: het ontstaan van de wereld en de start van ons eigen leven. Quade en de Transketeers slaan daarom de brug tussen de hedendaagse (maakbaarheid van) gender, identiteit en vruchtbaarheid en de Egyptische goddelijke drieling Isis, Osiris en Seth, hoofdpersonages van vele verhalen over liefde, jaloezie en (weder)geboorte. Want als de mens zichzelf opnieuw wil uitvinden, zal ze de verhalen van haar ontstaan moeten herschrijven.

Womb m/f/x is een voorstelling, installatie en film – een co-creatie van regisseur Ulrike Quade en performers Ibelisse Guardia Ferragutti, Gil (The Grid) Gomes Leal en Gabriel Casanova Miralda in een intieme samenwerking met de Transketeers (film en verhalen), Carly Everaert (kostuums) en Frank Rosaly (muziek.)

€ 16,00 / CJP/ Student € 14,00 | Stadspas groene stip € 4,50 | prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar | Online zijn kaarten € 1,00 goedkoper dan aan de deur

Gegevens

Datum:
donderdag 24 maart
Tijd:
21:30
Kosten:
€16,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.