Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Ramadan 2021 | online iftarmaaltijden

woensdag 14 april - 20:30 tot 21:30

|Terugkerend Activiteiten (Bekijk alle)

An event every week that begins at 20:30 on woensdag, repeating until 28 april 2021

Gratis

De Assadaaka Community staat met de deelnemers, bezoekers en vrijwilligers uitgebreid stil bij de islamitische vastenmaand aamadan. De vastenmaand is voor Moslims één van de vijf zuilen van de Islam; een kernzaak.

Gelovigen vasten van voor zonsopgang tot na zonsondergang. Zij onthouden zich van het nuttigen van voedsel, drank en andere zaken. Zij proberen zich te richten op hun persoonlijke relatie met de schepper en de relatie met de medemensen. Theologen leggen uit dat de poorten van de barmhartigheid in de hemel zich tijdens de ramadam ruim openen voor de gebeden van de moslims.

De Assadaaka Community organiseert een online iftarmaaltijd om het vasten samen te verbreken. U kunt zich voor deelname aanmelden. De iftarmaaltijd nuttigt u thuis, met de laptop op tafel. De geestelijk verzorger van de Assadaaka Community verzorgt een passende uitleg over de ramadan en het vasten. Daarna wordt samen het vasten verbroken met het nuttigen van de eerste dadel en het drinken van een glas melk. In Marokkaanse gezinnen nuttigt men hierna een licht verteerbare maaltijdsoep: harira.

Datum: woensdagavond: 14, 21 en 28 april 2021
Tijd: aanvangstijden verschillen en worden na aanmelding toegezonden.

Aanmelden is noodzakelijk, via: [email protected] Na aanmelding ontvangt u de boomlink. Om succesvol deel te kunnen nemen kan de zoom op uw computer worden geïnstalleerd. Een handleiding is op aanvraag beschikbaar.

 

Gegevens

Datum:
woensdag 14 april
Tijd:
20:30 tot 21:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Assadaaka Community
Polderweg 300 1093 KP

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.