Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Re-koor-poging Sweelinck zingen

zaterdag 23 oktober - 14:00

Gratis

Het luisterconcert zoals we dat vandaag kennen is pas ontstaan in de 19e eeuw. Sweelinck schreef zijn muziek niet om alleen passief te beluisteren, maar ook om aan mee te doen. Om de muziek van Sweelinck te ervaren zoals deze bedoeld is, organiseert het Sweelinck Festival een Re-koor-poging waar iedereen aan kan deelnemen.

In het Atrium en op Foyerdeck 1 van het Muziekgebouw kun je meedoen aan een poging het wereldrecord ‘met zoveel mogelijk zangers polyfoon werk van Jan Pieterszoon Sweelinck zingen’ te verbreken, onder leiding van de ambitieuze koordirigente|zangpedagoge Emma Rekers.

Na aanmelding ontvang je de geselecteerde werken per mail, zodat je ze door zelfstudie of tijdens je koorrepetities kunt instuderen. Om 12 uur is er een openbare workshop van countertenor Tim Braithwaite, waarin deze werken aan bod komen. Deelnemen op de dag zelf is dus ook mogelijk!

Uitvoerenden
Emma Rekers dirigent

Toegang gratis

Gegevens

Datum:
zaterdag 23 oktober
Tijd:
14:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.