Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Rommelhoekjes bouwen

woensdag 23 maart - 15:00

De Groene Maakplaats is een maandelijkse open werkplaats van Waag op het Start-up Village van Amsterdam Science Park. Hier brengen we buurtbewoners, studenten en werkenden bij elkaar om samen te leren kijken en luisteren naar de natuur. We organiseren praktische workshops om je leefwereld al spelenderwijs te vergroenen. De Groene Maakplaats voor iedereen die zich wil verdiepen in ecologie in de stad.

De angst voor verrommeling in de stad zit er goed in. Je hoeft maar een willekeurige tuin of stadsdeel in te lopen om te zien hoe aangeharkt de stadsmens doorgaans leeft. ‘Niet-netjes’ zijn we niet graag en dus kappen we de waterranden kort, vegen we bladeren weg en laten we geen tak of steen los op straat liggen. ‘De mensen moesten eens denken…’

Maar is een aangeharkte stad wel zo wenselijk?

Bergjes rottende bladeren, holle takken en opgebroken trottoir zijn namelijk een feest voor bacteriën, schimmels, wormen en andere micro-organismen. En wat blijkt: deze ‘verborgen biodiversiteit’ met haar aanvullende pollen, zaden, poep en pies helpen om ecosystemen in stand te houden. Zo maakt de worm met zijn poep de aarde vruchtbaar, en vormen schimmels met hun draden een ondergronds netwerk waarmee ze elkaar van voeding voorzien.

Dit gaan we doen:
Tijdens deze workshop gaan we het kleine een handje helpen door het bouwen van rommelhoekjes, waarin het leven het hele jaar door lekker kan krioelen.

Schrijf je nu (gratis) in

Met hergebruikte materialen als gewipte tuintegels, gevonden takken en snoeihout bouwen we kleine architectonische huisvesting voor een rijkere biodiversiteit op dit terrein. Dat doen we samen met Maurice van der Molen. Maurice is ecologisch beeldend kunstenaar en maakt onder de naam Groene Tenen ecologische tuinen en landschapsobjecten. Daarnaast is hij vrijwilliger bij permacultuur-project Anna’s Tuin en Ruigte.

En natuurlijk ga je met voldoende kennis naar huis om daarna zelf je tuin, terras, balkon of straat van een eigen gemaakt rommelhoekje te voorzien! Ook leuk – na een half jaar willen we terugkomen om te zien hoe ze erbij staan. Een echte proeftuin dus.

We hebben plek voor ongeveer 20 mensen. De voertaal van de workshop is Nederlands.

 

Gegevens

Datum:
woensdag 23 maart
Tijd:
15:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Startup Village
Science Park 608 1098 XH

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.