Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Schrijvers uit Oost | Manon Uphoff over haar boek ‘Vallen is als vliegen’

donderdag 30 september - 19:00

In de herfst van 2021 verzorgt Oba Linnaeus samen met Schrijvers uit Oost en Linnaeus Boekhandel drie inspirerende literaire bijeenkomsten. Onder de noemer Schrijvers en Soep interviewt Schrijvers uit Oost-redacteur Maaike Bergstra steeds een auteur van wie recentelijk werk is verschenen. En bovendien wordt er een hartverwarmende soep geserveerd.

Aanmelding aan de balie van de bibliotheek of via [email protected]

Over het boek:

Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. De dood van Henne Vuur, ooit haar ‘schaduwmoeder’, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien.

Bekroond met de Charlotte Köhler Prijs 2020
Shortlist Opzij Literatuurprijs 2019
Shortlist Bookspot Literatuurprijs 2019
Winnaar Bookspot Scholierenprijs 2019
Shortlist Boekhandelsprijs 2020
Shortlist Libris Literatuurprijs 2020

‘Het is Manon Uphoff gelukt iets te vertellen waarvoor amper taal bestaat.’ – de Volkskrant.
‘Wat een schitterend boek, rauw, poëtisch en de mooiste afrekening met een beschadigde jeugd die ik ooit las.’ – Margreet de Haan, Boekhandel ’t Spui.
‘Woorden vinden om iets wat onzegbaar is te vertellen. Dat is meesterschap, waar een hoge prijs voor is betaald.’ – Gerda Aukes, Boekhandel Den Boer.
‘Wat een roman. Helemaal stil van. Mythologie, literatuur, poëzie, de gijzeling die gezin heet. Diepe diepe diepe buiging.’  – Ellen Deckwitz.

Gegevens

Datum:
donderdag 30 september
Tijd:
19:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oba Linnaeus
Linnaeusstraat 44 1092 CL

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.