Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Sinterklaas komt naar de haven van IJburg

zaterdag 20 november - 12:00 tot 15:00

Gratis

Op 20 november komt Sinterklaas aan in de haven van IJburg. Dit jaar wordt er een heus Sinterklaas Festival georganiseerd. Met gezellige kraampjes, oud-Hollandse spelletjes, strooisnoep, een podium met veel zang, dans en lekker eten en drinken.

Het festivalterrein gaat open om 12.00 uur. Om 13.00 uur arriveren Sint en zijn Pieten en lopen ze een rondje door de haven. Om 15.00 uur vertrekt Sint weer.

Op zaterdag 20 november om 13.00 uur komt Sinterklaas weer in de Haven van IJburg! Dat vieren we dit jaar met een heus Sinterklaas Festival. Vanaf 12.00 uur is de haven gevuld met IJburgse kinderen en hun familie, gezellige kraampjes, oud Hollandse spelletjes georganiseerd door Unikidz en Partou, een zakje (glutenvrij) strooisnoep voor ieder kind, een podium met veel zang en dans – dóór en vóór kinderen – en een lekker hapje of warme chocomel bij een van de gezellige (eet)cafés en restaurants die onze haven rijk is, zoals Caña, KOH, Dok48 en NAP! Het wordt één groot feest!

Sint komt dit jaar overigens niet op zaterdag pas aan met de boot. Hij slaapt in het Four Elements Hotel en zal op zaterdag met hulp van o.a. de Watersportvereniging het water oversteken. Hoe precies: dat is nog een verrassing!

Het programma
12.00 uur | festivalterrein gaat open.
13.00 uur | Sint arriveert met zijn Pieten en loopt rondje door de haven.
15.00 uur | Sint vertrekt weer.

Het festivalterrein heeft vijf ingangen. Je kan zelf kiezen via welke kant je de haven in wil komen. We raden je aan vooral te voet te komen. Zo weet je zeker dat je lekker makkelijk naar binnen kan en niet hoeft te zoeken naar een plekje voor je auto of fiets. De Krijn Taconiskade is aan alle kanten helemaal afgesloten voor verkeer.

De toegang gratis en uiteraard iedereen welkom! Tegelijkertijd hebben we te maken met de huidige Covid-19 maatregelen. Dat betekent dat we verplicht zijn om een QR-code te vragen, aan iedereen vanaf 18 jaar en ouder, om op het Sinterklaas Festivalterrein te komen. Een QR-code in de CoronaChek-app of op papier. Daarbij moet iedereen die 14 jaar of ouder is een legitimatiebewijs laten zien. Dat is in Amsterdam de regelgeving.

Gegevens

Datum:
zaterdag 20 november
Tijd:
12:00 tot 15:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Haven van IJburg
Krijn Taconiskade 1087

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.