Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Slimme snelheid in de stad. Discussie in Pakhuis de Zwijger

30 november 2023 om 20:00

De opkomst van elektrische fietsen vormt een unieke uitdaging voor het reguleren van de snelheid en daarmee de veiligheid in het verkeer. Hoe zorgen we ervoor dat e-bikes, auto’s, vrachtwagens en bussen langzamer rijden waar we dat nodig vinden? Denk aan een schoolzone waar een kind zich haast naar het schoolplein, een oudere die zijn boodschappen balanceert op een fietsstuur terwijl hij een kruispunt nadert, of een buurt die’s avonds gewoon naar rust verlangt?

Met Intelligent Speed ​​Adaptation (ISA)-technologie maak je het mogelijk om de snelheid van voertuigen te reguleren op basis van de locatie. Naarmate de technologie vordert, wordt het debat rondom deze intelligentie heviger. Moeten de systemen ondergebracht worden bij plaatselijke overheden, of bij de auto- en e-bikefabrikanten? En maken we de voertuigen zelf slimmer of kiezen we ervoor om de stad intelligenter te maken? In dit programma gaan we in gesprek over de belangrijkste vragen rondom deze technologie. Gaat Intelligent Speed Adaptation een baanbrekende revolutie veroorzaken op het gebied van mobiliteit in de stad?

Gegevens

Datum:
30 november 2023
Tijd:
20:00

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.