Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Soirée Marocaine: muziek van de Rrways | Aïcha Tachinouite

zondag 3 oktober - 20:15

€30,00

De Marokkaanse zangeres Aicha Tachinouite heeft het tot haar missie gemaakt om de traditie van de Rrways in ere te houden. Rrways is de eeuwenoude muziek van de Imazighen, de oorspronkelijke inwoners van Noord-Afrika die ook wel bekend staan als Berbers. Liederen die in het Tachelhit – de taal van Zuid-Marokko – de orale geschiedenis van deze cultuur vertellen. Muziek die opzweept en betovert, vol prachtige poëzie en dans.

Aicha Tachinouite was eerst danseres voordat ze begon met zingen. Nog steeds zijn haar performances doordrenkt met traditionele dansen die haar optredens extra energiek maken. Samen met zangeressen als Fatima Tabaamrant en Fatima Tihihit behoort zij tot de beste en populairste vertolkers van het genre. De Rrways muziek kwam eind 2020 weer onder de aandacht dankzij de 10-cd box Rrways Anthology van curator Brahim El Mazned. De Marokkaanse zangeres Aicha Tachinouite behoort behoort tot de beste en populairste vertolkers van Rrways, traditionele muziek van de Imazighen (Berbers). Muziek die opzweept en betovert, vol prachtige poëzie en dans.

Uitvoereden
Aïcha Tachinouite zang
Houssaine Aitouazghour ribab, zang
Akil Lamdahhi tabla
Rais Redouane banjo, zang
Abdelghani Ben Hachee percussie
Simo Meftoul bendir
Redouane Ghatabi percussie

Programma
19.30 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
20.15 uur | Grote Zaal | Concert

€ 30,00 | € 24,00 reductie

Gegevens

Datum:
zondag 3 oktober
Tijd:
20:15
Kosten:
€30,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.