Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Songs of Life and Death

zondag 27 juni - 16:45

€30,90

In Songs of Life & Death nemen Sytse Buwalda en David van Ooijen je mee van Dowland’s diepste melancholie naar de ondeugende liefde van Purcell, en laten je onderweg genieten van vele andere mooie liederen die Engeland in de 17de eeuw heeft voortgebracht.

John Dowland en Henry Purcell zijn twee ijkpunten in de Engelse muziekgeschiedenis. Dowland (1563-1626) leefde op de grens tussen Renaissance en Barok, en Henry Purcell (1659-1695) was de grote Engelse Barokcomponist. Beïnvloed door de laatste mode in Frankrijk schrijft hij liederen die niet onder doen voor het beste wat het continent te bieden heeft. Ook in thematiek zijn de twee kinderen van hun tijd. Dowland zwelgt nog in de typische Elisabethan Melancholy terwijl Purcell het in zijn liederen vooral over de liefde heeft, en refereert aan verhalen uit de klassieke oudheid.

Ticket € 30,90 (regulier) of € 25,90 (Museumkaart). Ticket is incl. drankje

Gegevens

Datum:
zondag 27 juni
Tijd:
16:45
Kosten:
€30,90
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Luther Museum
Nieuwe Keizersgracht 570 1018 VG

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.