Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Stairway to Music: Reinbert de Leeuw | Asko|Schönberg

woensdag 8 september - 19:00

De nieuwe serie Stairway to Music van Asko|Schönberg en het Muziekgebouw is een intieme luisterervaring van 30 minuten op de trappen van het Muziekgebouw, geïnspireerd op een verhaal dat werd verteld op de afscheidsbijeenkomst van de begin 2020 overleden dirigent|pianist Reinbert de Leeuw. Als Reinbert in zijn appartement piano speelde, namen de bewoners van zijn appartementencomplex in stilte plaats in het trapportaal om te luisteren. Ongemerkt deelde de musicus zijn klanken met het hele gebouw en de bewoners. Een ongekende intimiteit waarin afstand juist de ervaring versterkt.

Deze speciale editie van Stairway to Music is op de geboortedag van Reinbert de Leeuw en helemaal in zijn geest. Op het repertoire staat muziek van geliefde componisten van De Leeuw en recent werk. De Leeuw beijverde zich altijd voor het ontwikkelen van nieuw werk en dat mag vandaag zeker niet ontbreken. De belangrijkste gemene deler is dat het gaat om muziek die je hoe dan ook niet onberoerd laat.

Voor en na afloop van het concert wordt deze avond de eerste video van de nieuwe online-serie Stairway to Music – an anthology filmed on unique locations vertoond. Deze eerste video is wel op een heel speciale locatie opgenomen: de trap van het appartementencomplex waar Reinbert de Leeuw woonde. Violist Joseph Puglia speelt Sequenza VIII van Luciano Berio. De online-serie Stairway to Music is vanaf 8 september te bekijken op askoschoenberg.nl|stairway.
Asko|Schönberg is ensemble in residence

Uitvoerenden
Asko|Schönberg

Programma
Olivier Messiaen Appel interstellaire uit Des Canyons aux étoiles
Robert Zuidam Déploration
Tjeerd Oostendorp Solo voor baspijp
György Ligeti Tien stukken voor blaaskwintet

Ook concert om 21.00 uur

€ 17,50 | € 14,00 reductie

Gegevens

Datum:
woensdag 8 september
Tijd:
19:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.